Här får du utveckla dina kunskaper och lära dig av proffs inom din egen musikstil. Vi riktar oss till dig som håller på med exempelvis elektronisk musik, hip-hop, RnB, DJ, folk&världsmusik, singer & songwriter, pop, rock och hårdrock och som spelar, sjunger och/eller gör egna låtar.

På The Music College får du syssla med den musik du redan är bra på och bli bättre på det. Du utmanas också att spela olika stilar tillsammans med dina kurskamrater och dina lärare. Du får möjlighet att bredda ditt musikaliska kunnande och förbereda dig att söka högre musikutbildning. Laptopen har en central plats i undervisningen, du börjar antingen från början eller du utvecklar dig från den nivå du befinner dig på.

Vi har valt att ha fler lärare med mindre tjänster för att kunna erbjuda mer specialiserad undervisning.

BRITA HOLMÉN undervisar i ensemble och sång. Brita är utbildad vid Högskolan för scen och musik, musiklärarutbildningen. Brita är också verksam som musiker/sångare och pedagog i andra sammanhang, bl a på Rytmus i Gbg.

VANESSA LIFTIG undervisar i produktion, sång, text, framförande & fokus. Vanessa är utbildad på individuella musikutbildningen vid Högskolan för scen och musik . Hon sjunger och gör musik. Hon befinner sig i gränslandet mellan soul/hip-hop och har rötter i jazzen.

MAX FLÖVIK undervisar i musikteori, låtskrivande, bas/gitarr. Max är klassiskt skolad kontrabasist men spelar just nu mest rock, bl a i Göteborgsbandet Lillasyster.

DAVID BÄCK undervisar i ensemble. David är frilansamusiker, driver egna klubbar och spelar med musiker från olika delar av världen och med rötter i jazzen. David är utbildad vid Högskolan för scen och musik, individuella musikerutbildningen och musiklärarprogrammet.

Kursen som anordnas av Folkhögskolan i Angered i samarbete med Högskolan för scen och musik berättigar till studiemedel. Ett av huvudmålen med kursen är att rusta och motivera dig att söka vidare till högre studier.

Undrar du över utbildningens upplägg?

Brita Turegård kurssamordnare The Music College

0761- 76 98 86
BRITA.TUREGARD.ANG@FOLKBILDNING.NET 

Vill du veta mer om musikundervisningen?
Max Flövik

0739-851333 MAX.FLOVIK.ANG@FOLKBILDNING.NET